Статья - Новости - Пресс-служба - Днепроспецсталь
Українська версіяРусская версияEnglish versionПоискКарта сайта
Статья - Новости - Пресс-служба - Днепроспецсталь
КомпанияСоциальная ответственностьПродажиЗакупкиПресс-служба
Новости
Выставки и конференции
Корпоративное издание "Электрометаллург"
Информационные материалы
ГодМесяц
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
Январь
Февраль
Март
Апрель
Май
Июнь
Июль
Август
Сентябрь
Октябрь
Ноябрь
Декабрь

28 Мая
Звернення до Президента УкраЇни щодо захвату шлакових відвалів на Балці Середній

Шановний Віктор Федорович!

Адміністрація та шеститисячний колектив ВАТ «Електрометалургійний завод «Дніпроспецсталь» ім. А.М. Кузьміна» звертається до Вас з проханням втрутитись та в межах повноважень прийняти дійові заходи щодо незаконних спроб втручання в господарську діяльність нашого підприємства з боку правоохоронних органів м. Запоріжжя (міліції, прокуратури) в інтересах ТОВ фірма «Деа Рома, ЛТД».

Починаючи з 19-20.05.2010р. співробітниками правоохоронних органів вживаються необґрунтовані на діючому законодавстві дії по сприянню рейдерському переділу власності, протидія якому є пріоритетним напрямком законотворчої діяльності держави Україна на шляху до європейської інтеграції.

Так, підрозділи міліції м. Запоріжжя 27.05.2010р., без пояснень та попередження керівництва нашого підприємства заблокували роботу шлакових відвалів ВАТ «Дніпроспецсталь» які зберігаються на території «Балка Середня» Заводського району м. Запоріжжя – перекрили під’їзд до шлакових відвалів, не пропускали техніку на відвали, затримали без пояснень та без підстав працівників ВАТ «Дніпроспецсталь» та охоронних структур які займаються охороною території відвалів. Дії співробітників міліції паралізували на деякий час нормальну господарську діяльність підприємства.

Як з’ясувалось пізніше, правоохоронні органи проводили обшук на території відвалів. Вказані дії міліції порушували конституційні права громадян-працівників підприємства які були затримані безпідставно та без пояснень, та проводились без представників ВАТ «Дніпроспецсталь» що є порушенням ст.ст. 181,183 КПК України.

Крім того, Прокуратурою Заводського району м. Запоріжжя проводиться перевірка стосовно земельних ділянок «Балка Середня». Згідно приписів Прокуратури Заводського району м. Запоріжжя за результатами формальних перевірок виносяться незаконні приписи (поки що відносно інших підприємств користувачів земельними ділянками «Балка Середня») згідно яких вбачається сприяння прокуратури рейдерському переділу власності акціонерного товариства на користь приватного підприємства ТОВ фірма «Деа Рома, ЛТД».

Земельні ділянки «Балка Середня» та розташовані на цих ділянках відходи металургійного виробництва (шлакові відвали) є невід’ємним ланцюгом виробничого процесу Запорізьких металургійних підприємств.

Земельні ділянки «Балка Середня» є власністю ВАТ «Дніпроспецсталь» на підставі державних актів про право власності на землю серії ЯГ за номерами №717445, №717471, №717446 від 28 лютого 2007 року. Цільове призначення/використання земельних ділянок визначено зазначеними актами – для розташування відвалів промислових відходів.

Право власності ВАТ «Дніпроспецсталь на відходи власного виробництва які зберігаються на земельних ділянках «Балка Середня» визначено Законом України «Про відходи».

Право власності на відходи виробництва ВАТ «Дніпроспецсталь» підтверджується Рішенням Вищого Арбітражного суду України від 03.04.2000р. та Постановою президії Вищого Арбітражного суду України від 19.12.2000р. які вступили у законну силу та на даний час оскарженню не підлягають.

Відходи металургійного виробництва розташовані на земельних ділянках «Балка Середня» не є техногенним родовищем, що підтверджує Міністерство охорони навколишнього природного середовища.

Вказані вище дії правоохоронних органів є недопустимими оскільки порушують право власності ВАТ «Дніпроспецсталь» та можуть призвести до хаосу, безпорядкам, безконтрольній розробці, розкраданню та ушкодженню власності підприємства, а також черговому сплеску кримінальної активності на території «Балка Середня».

Звертаємо Вашу увагу на те, що сьогодні відсутні будь які правові підстави для знаходження ТОВ фірма «Деа Рома, ЛТД» на території ВАТ «Дніпроспецсталь», що підтверджується рішенням судів всіх інстанцій.

Враховуючи викладене, з метою попередження порушень діючого законодавства України та в першу чергу, права власності ВАТ «Дніпроспецсталь», запобігання порушень правопорядку на території «Балка Середня», зупинення нашого підприємства, які можуть бути викликані незаконними діями правоохоронних органів в інтересах ТОВ фірма «Деа Рома, ЛТД», прошу Вас взяти під особистий контроль цю ситуацію та утримувати її виключно в правових рамках.

З повагою,

В.о. Голови Правління

ВАТ "Дніпроспецсталь"

В.М. Корнієвський

Версия для печатиВерсия для печати